Cel 7 - Kerry Drewery


                                                                                                                                        
Cel 7 - Kerry Drewery Martha Honeydew heeft op haar zestienjarige leeftijd Jackson Paige vermoord , de meest invloedrijke man in het land. Meteen na haar daad wordt de tiener opgepakt door de politie en naar de cel gebracht. Op dat moment is er in het land een gloednieuw gerechtssysteem aan de hand, mensen kunnen nu via sociale media en de tv stemmen.

 Al snel blijkt dat dit systeem corrupt is. Enkel de rijken kunnen er hun mening opdringen door steeds opnieuw te stemmen. Martha weet hiervan af en wil deels omdat ze zelf van een arme afkomst is de mensen laten inzien dat ze in opstand moeten komen. Helaas geloofden de mensen er sterk in dat dit de oplossing was voor democratie en werden ze sterk beïnvloed door de tv-makers. Voor haar was dit enige oplossing om de mensen hun aandacht te trekken. In die zeven dagen, zeven cellen kom je als lezer meer te weten over de achtergrond en afkomst van Martha. Hieruit blijkt ook dat de tiener een relatie had met de zoon van Jackson. 

Gedurende zeven dagen lijdt Martha in de koude en natte cellen een eenzaam en bedroeft leven. Op dag zeven, de laatste dag ontstaat er een plottwist tussen de pagina’s waardoor je als lezer niet snel genoeg door de pagina's vliegt. Cel 7 is een aangrijpende thriller die je vanaf pagina een meesleept in een tienerdrama en corruptie in de politiek. Dit boek is een echte aanrader voor iedereen!

Bo

Reacties

Populaire posts