En toen was er... Boeken en Co



Boekverslagen. Elke leerkracht Nederlands zal het kunnen beamen: ze zijn heel interessant om te lezen, maar een helse klus om ze allemaal na te kijken. En heel eerlijk: ook bitter weinig leerlingen springen een gat in de lucht als de leesportfolio ter sprake komt.

Daarom pakken deze leerlingen het anders aan. Ze lezen met een doel: ze willen hun leeservaringen delen met andere leerlingen, vrienden, familie, leerkrachten... Op die manier verdwijnen hun schrijfsels niet in een stoffig schoolarchief, maar kunnen ze er hopelijk anderen mee inspireren. Alle leerlingen van 3 en 4 Handel en Handel-Talen dragen hun steentje bij.

Mijn inbreng, als begeleidende leerkracht, zal zich online tot deze ene bijdrage beperken. Ik waak achter de schermen over de kwaliteit van deze blog, maar laat de leerlingen zo veel mogelijk hun ding doen. Het is hun blog. Van jongeren voor jongeren.

Ik spreek in naam van alle leerlingen en mezelf als ik jullie heel veel plezier en inspiratie wens met Boeken en Co. Hou jullie vooral niet in om je enthousiasme te delen!

Ann Busquart, leerkracht Nederlands

Reacties

Populaire posts