Reactie op het arrest rond de Boekenbeurs


Reactie op het arrest rond de Boekenbeurs
Afbeeldingsresultaat voor boekenbeurs egmont
Foto: Het Nieuwsblad
Het Hof van Beroep besliste maandag dat Uitgeverij Egmont voortaan altijd een stand op de Boekenbeurs moet krijgen, op straffe van een dwangsom van 500.000 euro. Boek.be, de organisator van de Boekenbeurs in Antwerpen betreurt de uitspraak van het Antwerpse Hof van Beroep. Boek.be zegt in een persbericht het arrest te respecteren.
De Uitgeverij Egmont, die vooral boeken van kopstukken van Vlaams Belang en radicaal rechtse auteurs publiceert, werd door Boek.be niet uitgenodigd op de Boekenbeurs. Het hof is van mening dat Boek.be de antidiscriminatiewet overtrad door de deelname van de uitgeverij aan de Boekenbeurs te weigeren. “De Boekenbeurs is niet in bezwaar tegen boeken van rechtse of linkse politieke overtuigingen. Het is een beurs van alle boeken en van alle opinies. Zij bewijst dat al vele decennia”, reageert de organisator van de Boekenbeurs in een persmededeling.
Verdere commentaar op het arrest wil Boek.be niet geven. “De Boekenbeurs staat voor de deur en een succes maken van dit groot boekenfeest is nu onze prioriteit”, klinkt het.

Camille

Reacties

Populaire posts