Sweet sixteen - Dirk Bracke                                                       


Siska is een zestienjarig meisjedat, zoals bijna alle tieners, op een middelbare school. Haar leven bestaat zoals de meesten van haar leeftijd uit lachen met vrienden, uitgaan en verliefd worden op je beste vriend. Ze heeft stiekem een oogje op haar beste vriend Mats, die ze al kent sinds de kleuterklas, net zoals haar beste vriendin Ruth. Ze wacht nu al enkele jaren tot hij de eerste stap zet, maar die komt er maar niet.

Haar leven verandert totaal als haar oude lerares Engels op zwangerschapsverlof gaat en er een nieuwe vervanger komt. Jonas Bolen is zijn naam. Hij is veel knapper en grappiger dan ze had durven denken. Raar maar waar, de lessen Engels worden zelfs leuk. Hij heeft een vrouw Anneleen en een zoontje Andres van 1 jaar oud. Aan het einde van de les vraagt hij wie eens zou willen komen babysitten voor een aardig bedrag.  Zowel Siska als Ruth zijn even enthousiast en springen een gat in de lucht.

Uiteindelijk mag Siska eens gaan oppassen. Het is een rustige avond zonder al te veel problemen, maar dat verandert als Jonas zijn liefde verklaart aan Siska. Siska weet niet hoe ze moet reageren, of wat ze moet denken. ‘Mats of Jonas? Deze vraag blijft in haar hoofd spoken. Uiteindelijk kiest ze voor Jonas. Het is vanzelfsprekend een vurige liefdesrelatie waar ze nooit van had durven dromen. Maar wanneer ze merkt dat Ruth Jonas probeert te verleiden, begint ze te twijfelen aan zichzelf. Die twijfel wordt nog groter als ze anonieme berichtjes krijgt met dreigementen dat die vurige relaties wel eens zou durven uitkomen.

Het boek is zeer goed uitgewerkt, alles wordt mooi in detail uitgeschreven. Het onderwerp ligt me zeer goed. De karakters komen tot hun recht in elke zin. Het boek is vlot te lezen en zeer spannend! Het is zeker aan te raden voor liefhebbers van spannende boeken. De auteur is er in geslaagd om de lezer (mij) te blijven boeien. Dit boek is een echte aanrader voor wie spanning en drama zoekt in een boek!

Stien


Reacties

Populaire posts