De Outcast - De Sumonner reeks van Taran Matharu
De Summoner-reeks van Taran Matharu is een historisch getint fantasygeheel, zonder al teveel sciencefiction. De eerste drie delen zijn chronologisch, het vierde deel (dat ik nu las) is eigenlijk een “prequel”. Dat betekent dat het verhaal gaat over wat er aan de andere drie boeken vooraf ging.

Kort samengevat ontdekt het hoofdpersonage Arcturus per ongeluk dat hij de gave heeft om demonen uit een andere wereld op te roepen. Dat is iets wat enkel edelen kunnen. Hij gaat naar de Vocans Academie om de gave meer te leren te beheersen. Hij en zijn demon Sacharissa maken al heel snel vijanden. In een vrij weekend gaat hij naar een grensdorp waar een opstand uitbreekt. Samen met zijn vrienden vlucht hij naar het Orkenoerwoud, waar achter iedere hoek gevaar op de loer ligt. Arcturus en zijn vrienden moeten zien te overleven in een wirwar van orks, soldaten en rebellen. Zullen ze het halen?

Het is een heel spannend verhaal waardoor het vaak moeilijk wordt om te stoppen met lezen. Zeker als je in de zetel zit, onder een dekentje, met de hond op je schoot…
Ook de taal in de boeken is vlot verteerbaar, de gebeurtenissen worden plezierig verwoord, de karakters van de personages zijn duidelijk omlijnd.
De plot is verrassend en avontuurlijk, de historische achtergrond maakt het tot een leerrijk geheel. Een vleugje humor maakt het menu af.
Dit boekdeel telt 365 bladzijden, maar had voor mij nog wat langer mogen zijn!
Een absolute aanrader voor wie van fantasy houdt!

Sam

Reacties

Populaire posts