Buitenspel - Evert HartmanInhoud

Floris woont bij zijn ouders, zijn 2 zussen en een paar kamerhuurders. Hij doet het goed op school en heeft er een beste vriend, Arjen. Hij spreekt veel af met Arjen, maar ziet dat het niet zo goed gaat met hem. Arjen wil graag gaan tennissen, maar zijn ouders kunnen dat niet betalen. Plots ziet Floris door dat de stille Arjen verandert in een zelfverzekerde jongen, blijkbaar heeft hij een vakantiejob gezocht en hij gaat nu samen met Ewout tennissen. Hij vraagt of Floris mee wil gaan kijken naar een belangrijke wedstrijd voor Ewout.  Floris vindt het niet zo’n goed idee omdat hij sporten haat en Ewout niet echt kan uitstaan. Ewout is dan ook één van de populairste van de klas. Hij besluit om toch mee te gaan naar de wedstrijd, maar verknoeit die helemaal. Het komt tot een ruzie tussen hem en Ewout. Arjen wil graag bij de klas horen, dus kiest hij voor Ewout en laat Floris vallen.
Als de klas een uur vrijaf krijgt vanwege een zieke leerkracht, gaat Floris naar huis.  Op weg naar zijn kamer hoort hij één van de huurders zeggen dat zijn vader zou frauderen. De hele tijd  zit hij na te denken waarom dat zijn vader dat zou doen.
Als hij terug naar school fietst,ziet hij zijn klasgenoten lachen, maar hij weet natuurlijk niet waarom. Hij neemt zijn rugzak, maar die zit vast, daar hebben Ewout en zijn vrienden voor gezorgd. Het pesten wordt erger, tussen zijn boterhammen zit er kauwgom en ze hebben zijn pennenzak verstopt. Als hij terug naar huis gaat en zijn moeder ziet, twijfelt hij of hij haar zal vertellen wat er allemaal aan de hand is.  

Mijn mening


Het is een spannend en mooi boek, zeker aan te raden! De auteur deelt een verhaal mee van een jongen die veel problemen heeft. Ikzelf vind het ook leuke personages omdat het een probleemboek is, maar toch soms grappig overkomt. Je kan je ook vooral inleven in Floris, het hoofdpersonage, en dat vind ik ook leuk. Het boek kan je vlot lezen omdat er veel spanning in zit. 

Margo

Reacties

Populaire posts