De hemel begint bij je voeten- Jandy NelsonNa de plotselinge dood van haar zus Bailey moet de zeventienjarige Lennie de draad weer oppakken. Dit lukt niet helemaal... Bailey was in haar ogen de levenslustige motor van de familie en Lennie mist haar heel erg. Haar verdriet gaat zo diep, dat ze door een wolk van emoties meegesleurd wordt waardoor ze er met niemand over kan praten. Zelfs haar droom om de muziek in te gaan heeft ze opgegeven. Schrijven is haar enige uitlaatklep, en dat doet ze dan ook altijd en overal.

Haar grootste steun doorheen haar moeilijke periode is Toby, hij was het liefje van Bailey. Hij en Lennie hebben een sterkere band met elkaar doordat Bailey is overleden, maar misschien wel te sterk. Als ze troost zoeken bij elkaar en dit plotseling eindigt in zoenen, weet ze dat ze iets doet dat niet juist is. Ze voelt zich schuldig, maar telkens weer gaan ze naar elkaar toe door hun gemis van Bailey. Lennie weet niet zo goed hoe ze hiermee moet omgaan. Maar dan is er nog iets…

Naast Toby is ze verliefd geworden op Joe. Joe met zijn magische glimlach waar ieder meisje voor valt. Hij is een nieuwe leerling op school. Lennie merkt dat Joe ook ge├»nteresseerd is in haar, daar wordt ze blij van en dus grijpt ze haar kans bij Joe.
Toby staat een relatie met Joe in de weg. Op een avond stort Lennie helemaal in van verdriet. Ze beltToby op. Maar dan staat Joe daar plots...

Komt dit wel nog goed?


Mijn mening

Dit boek vond ik niet zo mooi, want het verhaal was niet origineel. Het was zeer oppervlakkig, niet zo gedetailleerd en bovendien verwarrend.
Misschien is dit iets voor jullie of juist niet, maar ik vond het niet echt iets voor mij.


Emma D.

Reacties

Populaire posts