De Hongerspelen - Suzanne CollinsDe Hongerspelen is een reeks van boeken geschreven door Suzanne Collins. Het eerste deel gaat over een meisje (Katniss Everdeen) dat in een wereld leeft met 12 districten en een capitool. Het capitool is hier de baas en heeft het land na een opstand verdeeld in 12 districten. Elk district heeft een taak die ze moeten doen, zoals energie of kolen.

Katniss Everdeen leeft samen met haar zusje Primrose Everdeen en haar moeder in district 12. Haar vader is dood gegaan door een ingestorte mijn waar hij in zat, want zij wonen in het kolendistrict. Ieder jaar is er een Boete. Dit heeft het capitool en president Snow bedacht om de mensen te herinneren dat er ooit een opstand was en dat deze mislukte. Bij die Boete worden er uit elk district een jongen en een meisje getrokken, 24 mensen in totaal dus. Deze moeten meedoen aan de Hongerspelen. Ze worden in een arena geplaatst en wie de rest overleeft, wint. Bij de Boete in district 12 wordt Prim getrokken, maar Katniss kan dit niet aanzien en doet vrijwillig mee. De jongen die wordt uitgekozen uit  district 12 is Peeta Mellark.

In de arena moeten de vierentwintig deelnemers alles op alles zetten om te overleven. Er worden verbonden gesloten en offers gebracht. De spelmakers maken het nog een stuk moeilijker door allerlei extra gevaren in het spel te brengen. Wie zal deze test uiteindelijk overleven?

Ik vind het een tof boek en het is altijd wel spannend, zodat je je geen moment verveelt als je het aan het lezen bent. Het is ook meesleurend en soms had ik het gevoel dat ik zelf in het verhaal zat. Het is echt een aanrader en voor de mensen die graag lezen is er ook nog een deel twee en drie.


Wout

Reacties

Populaire posts