En toen werd ik wakker - Pedrouchka Samyn

Pedrouchka Samyn is een vrouw zoals elke andere vrouw. Ze heeft een man Filip en twee kinderen: een dochter Celien en een zoon Yentl. Ze werkt als leerlingbegeleidster in het O-L-V- instituut in Poperinge. Het is een hele lieve en vriendelijke vrouw. Ik heb haar gekend. Als je problemen hebt kan je meteen naar haar en zij zal jou helpen. Ze gaat iedere dag een wandeling maken met haar man Filip om te genieten van elke tijd die ze samen hebben. Ze besluit om mee te doen met start-to-run. Op school komt ze veel in contact met jongeren. Deze jongeren vertrouwen hun problemen aan haar toe.

Een beter leven kon ze zich niet wensen, maar in mei 2007 begon ze enkele lichamelijke kwaaltjes te krijgen. Na de verschillende blaasontstekingen werd ze opeens getroffen door stressincontinentie. Dat betekent dat je tijdens lichaamsinspanningen urine kan verliezen. Eerst gebeurde het bij optillen van zware dingen bv. boodschappen dragen enz. maar ook bij het verschonen van bedden. Het werd erger en op een gegeven moment verloor ze zelfs urine door te hoesten of te niezen en zelfs ook lachen. Ze besloot hiervoor naar een uroloog te gaan en hij verwees haar door naar een kinesist. Zij vond dit een goed idee, want Eric is een kinesist die haar voor haar urineverlies nog geholpen heeft met schouderproblemen en ze voelde zich gerustgesteld bij hem. Jammer genoeg had dit geen positief effect, dus nam ze contact op met een uroloog en legden ze een datum voor een operatie vast. De operatie verliep vlot, maar toen ze wakker werd, had ze verschrikkelijk veel pijn aan haar lies. Het deed zo veel pijn dat ze er niet meer op kon lopen of zelfs kon bewegen. Iedere nacht werd ze wakker door de helse pijn, maar Filip stelde haar gerust dat ze niet bang moest zijn en dat het wel over zou gaan. Na die eerste operaties volgden er nog een hele reeks. De oorzaak voor de pijn kon niet weggenomen worden en Pedrouchka moest een manier zien te vinden om ermee te leren leven. 


Ik vond dit een heel mooi boek, zeker een aanrader. Het is een heel spannend boek dat je zeker eens in je leven gelezen moet hebben. Het is wel een nadeel dat dit boek heel moeilijk te lezen is. Sommige pagina’s gaan heel vlot en andere heel traag, maar het is al de moeite wel waard want dit boek is prachtig geschreven en mooi verwerkt om er iedere seconde van te genieten. Ik heb dit boek gekozen omdat Pedrouchka Samyn op mijn school werkte en ik me altijd afvroeg waarom ze met krukken moest lopen.

Aiden

Reacties

Populaire posts