Haar dag - Gayle Forman
Als Allyson aan het einde van haar georganiseerde tour door Europa op het punt staat om weer te vertrekken, neemt ze een heel spontane en zeker voor haar onverwachte beslissing. Ze gaat nog een dagje naar Parijs met de Hollandse Willem, die ze nog maar net kent. Hij vormt haar om tot 'Lulu', vernoemd naar een actrice uit de tijd van de stomme films. Zo wordt Allyson een heel ander persoon voor één dag, maar niet zomaar een dag. In tegenstelling tot de rest van de Europese steden wordt ze op slag verliefd op Parijs, en op Willem.
Na die ene dag en nacht is Willem echter ineens verdwenen. Allyson is weer gewoon Allyson, die in paniek uit Parijs vlucht en het hele gedoe het liefst wil vergeten. Maar in het jaar waarin ze gaat studeren, blijkt dat toch niet zo gemakkelijk te zijn. Ze vraagt zich af of Lulu en Willem voorgoed verdwenen zijn. Allyson hoopt ergens van niet en vraagt zich af of Willem er nog is en begint aan haar pogingen om hem terug te vinden. Ze hoopt dat die pogingen voldoende zijn om hem te vinden.

Het boek is heel goed uitgewerkt, het is een heel leuk onderwerp om over te lezen. De personages zijn goed uitgeschreven. Het is een vlot boek om te lezen en zeker een aanrader voor mensen die graag romans lezen.

Zoë V.

Reacties

Populaire posts