Harry Potter en de geheime kamer
Harry Potter brengt de zomer door met de Duffelingen. Op de dag van zijn twaalfde verjaardag ontvangt zijn oom Herman meneer Mason (een rijke vastgoedontwikkelaar) en zijn vrouw, met wie hij hoopt zaken te doen. Tijdens hun bezoek bevelen de Duffelingen Harry aan om op zijn kamer te blijven en niet opgemerkt te worden. Maar terwijl de Mason en Duffelingen in de woonkamer aan het praten zijn, ontvangt Harry boven het bezoek van Dobby, een huiself. Hij waarschuwt de jonge tovenaar en raadt hem aan om niet terug te gaan naar Zweinstein omdat er een gevaarlijk complot zou worden voorbereid. Maar Harry kiest ervoor om deze waarschuwing te negeren, vastbesloten om terug naar school te gaan.
Dobby bekent hem dat hij de brieven, die voor hem bestemd zijn, heeft onderschept om hem te laten geloven dat zijn vrienden hem vergeten waren, zodat hij besloot niet terug te keren naar Zweinstein. Harry jaagt vervolgens de elf het huis in om zijn post op te halen. Als laatste redmiddel gebruikt Dobby magie en laat de taart in de keuken vallen voordat hij verdwijnt.
Vlak na dit incident krijgt de jonge tovenaar een brief van het Ministerie van Toverkunst, om hem eraan te herinneren dat het gebruik van magie buiten Zweinstein verboden is. De brief waarschuwt hem dat hij ontslagen zal worden uit Zweinstein als een soortgelijke gebeuretenis zou plaatsvinden. Oom Herman, aan zijn zijde, straft Harry omdat hij ongehoorzaam is en slingert hem in zijn kamer door hem te verbieden terug te keren naar Zweinstein …

Mening 

Ik vond dit boek heel leuk, beter dan de eerste, want in deze krijg je veel meer uitleg over Zweinstein en de verschillende groepen Zwadderich, Huffelpuf, Ravenklauw, en Griffoendor. Dit boek is ook minder kinderachtig dan de vorige Harry Potter. Daarmee bedoel ik dat er veel meer gevechten zijn en dat de personages veel meer hun magische krachten gebruiken. We leren ook veel meer over het verhaal van Zweinstein bv. dat er spoken zijn voor elke groep. Ook de relatie tussen Harry en Voldemort wordt een beetje beter uitgelegd bv. hoe Harry slangentaal heeft geleerd. 

Een paar minpunten voor dit boek zouden zijn dat er veel te veel personages zijn en dat je ze soms vergeet of dat ze het een klein beetje over dit personages zullen hebben en dan een paar pagina’s later er weer over zullen spreken. We leren niet zo veel over de leerkrachten, we weten hoe ze eruit zien, maar niks over hun verleden. Jullie zouden zeker het boek kunnen lezen  omdat het heel mooi is en het vindt plaats in een fantastische wereld.

Innocent

Reacties

Populaire posts