The Vampires Diaries: Ontwaken en de strijd - L.J. Smith

Het boek gaat over Elena. Zij woont in Mystic Falls en zij heeft net een auto-ongeluk gehad. Haar moeder en vader zijn daardoor overleden. Zij heeft het op mysterieuze wijze overleefd.
Wanneer ze weer naar school gaat, ziet ze een nieuwe jongen. Geen gewone jongen, ze wordt direct verliefd. Stefan is zijn naam. Ze moet en zal hem hebben. Elena is het mooiste meisje van de school, ze kan elke jongen krijgen. Maar hij moet niets van haar weten.
Dus Elena verzint een plan, maar dat faalt. Later, als hij haar redt terwijl een andere jongen Tyler haar probeert aan te randen, krijgt ze eindelijk toegang tot hem. Of tenminste, dat lijkt zo…
Stefan blijkt een geheim te hebben en daar gaat hun relatie aan onderdoor. Hij is namelijk een vampier die op een missie is. Zijn vroegere liefde Katherine is hier! Zij is het meisje voor wie hij en zijn broer gestorven waren en weer ontwaakten als vampiers. Maar het kan niet, het is onmogelijk, Katherine is dood. Maar het meisje lijkt precies op haar, een dubbelganger?
Ondertussen stijgen de moorden weer in Mystic Falls...  
Ik vond het een heel mooi boek, gedetailleerd en ontroerend. Je leert de twee kanten van het verhaal kennen, die van Elena en van Stefan. Je kent misschien ‘The Vampire Diaries’ van de tv-serie, maar deze boeken zijn een heel ander verhaal. Wat misschien voor sommigen niet zo leuk is. Maar daardoor is de verhaallijn onverwacht en kan er van alles gebeuren wat er in de tv-serie niet gebeurt. Jongeren die graag romantische en ontroerende boeken lezen, zullen hiervan smullen.
Babette

Reacties

Populaire posts