Voettocht naar de vrijheid - Maria Heylen



Anka komt in een instelling terecht omdat ze drugs heeft gedeald. Ze zei tegen haar moeder dat ze ging babysitten om geld te verdienen, maar ze ging in plaats daarvan naar bars en dancings. Als straf moet ze van de jeugdrechter naar een instelling.
Na een tijdje krijgt ze de mogelijkheid om een voettocht  van 30 dagen te doen, onder strenge begeleiding. Ze moet van de Spaanse grens tot Santiago de Compostela wandelen. Sofie doet ook mee aan de voettocht in plaats van in de instelling te zitten. Sofie zit in de instelling omdat ze gestolen heeft. Tijdens de voettocht komen ze een jongen tegen. Zijn naam is Thomas, hij is met de fiets onderweg naar Burgos. Hij is erachter gekomen dat zijn echte vader daar woont en hij wil hem gaan bezoeken. Hij gaat alleen met de fiets naar Spanje. Onderweg komt hij Anka en Sofie een paar keer tegen. Zo leert hij de meisjes kennen.
 Ik vind het een mooi boek. Het boek deed me soms nadenken over wat er allemaal kan misgaan met de mensen, en waarom je die dingen niet zou mogen doen. Het was een mooi boek als je van probleemverhalen houdt. Ik zou dit boek zeker aanraden om te lezen.

Jana

Reacties

Populaire posts