Boy7 - Mirjam Mous



Samenvatting

Het verhaal begint op een kale, warme vlakte. Daar komt een jongen bij die niet meer weet wie hij is en waarom hij daar is. Hij weet alleen dat hij een verstuikte enkel heeft en zware koppijn. Gelukkig ziet hij een rugzak met daarin een gsm.

Probleem opgelost, zou je denken. Maar in het boek beginnen de problemen dan pas, want als de naamloze jongen het alarmnummer wil bellen, ziet hij dat hij een voicemailbericht heeft. Een stem zegt: ‘Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie’. De jongen schrikt nog van het feit dat hij het bericht zelf ingesproken heeft. Hij verzint de naam Boy Seven en gaat op zoek naar zichzelf en zijn verleden. De voorwerpen die in de rugzak zitten en het meisje dat hem een lift geeft vanaf de grasvlakte helpen hem daarbij. Maar Boy Seven doet een schokkende ontdekking.

Mening

Het is een recent boek dat wordt herkend door al wat moderne snufjes die er in voorkomen. Dit boek is zeker aan te raden voor lezers die snel nieuwsgierig zijn en 'leesgierig'. Het is op een zeer realistische en geloofwaardige manier geschreven. 

Dit boek vond ik vanaf het begin mega spannend. De spanning bleef zich dan ook verder en verder in het boek ophopen. Je heb tijdens het lezen wel veel vragen, maar die worden allemaal duidelijk als je dichter bij het einde komt. 

Het is zeker één van de enige boeken waarvan ik het niet irritant vond om die vragen te hebben tijdens het lezen, want door het nieuwsgierig zijn waren die snel beantwoord.

Pauline


Reacties

Populaire posts