De eerste Rode Neuzen Dag strip





Rode Neuzen Dag is een benefietactie georganiseerd door VTM, Belfius en Qmusic, die jaarlijks geld inzamelt voor jongeren met psychische problemen. 1 op 5 Vlaamse jongeren heeft het moeilijk en daar moeten we samen iets aan doen.

Rode Neuzen Dag heeft een droom: van zoveel mogelijk scholen in Vlaanderen een Rode Neuzen School maken en dit door heel wat acties te organiseren. Enkele voorbeelden hiervan zijn wafelverkoop, verkoop van sleutelhangers, een grote show in het sportpaleis en zeker niet te vergeten de verkoop van de rode neuzen. Dit jaar werd er voor het eerst een strip gemaakt voor Rode Neuzen Dag. Die strip werd uitgebracht door uitgeverij “Ballon Media” en heet “Robbedoes en de Rode Neuzen”.

In de strip herken je Laura Tesoro, Sean Dhondt, K3, Gers Pardoel en zeker niet te vergeten An Lemmens. Het belangrijkste personage is Sis, het neefje van Kwabbernoot. Iedereen denkt dat Sis een opgewekte jongen is, maar al snel wordt het duidelijk dat Sis niet lekker in z’n vel zit en zijn situatie op school komt er nog bij als last op zijn schouders.

Ben je benieuwd hoe het verhaal verdergaat, ga dan nu naar uw dichtstbijzijnde Carrefour of Standaard Boekhandel. Het stripverhaal kost maar 5 euro. Een klein bedrag, maar een grote dienst voor Rode Neuzen Dag.



De strip is niet het enige boek dat gaat over psychische problemen. “Het Engelenhuis” van Dirk Bracke gaat over de vijftienjarige Bo die door de politie betrapt werd tijdens het prostitueren van zichzelf. Ze belandt drie keer in de jeugdinstelling van Beernem.


Een tweede boek is: “Wintermeisjes” van de auteur: Laurie Halse Anderson. Dit boek gaat over twee meisjes die allebei een eetstoornis hebben. Een van de meisjes overlijdt, maar dit betekent niet dat het andere meisje nu zomaar kan stoppen met weinig te eten.




Een ander boek is: “Thirtheen reasons why” geschreven door Jay Asher. Het boek gaat over een jonge scholiere die zelfmoord pleegt. Voor ze zelfmoord pleegde heeft ze een geluidsdagboek opgenomen voor haar beste vriend. In dat dagboek staan de dertien redenen waarom ze zelfmoord pleegde.


Die boeken tonen nogmaals het belang van Rode Neuzen Dag.

Kaïn

Reacties

Populaire posts