Ravenhaar - Do Van Ranst



De onafscheidelijke vriendengroep van Bram, Ben, Mies, Dorien, Stan en Victor en sinds kort ook Ravenhaar (Fatima) spraken altijd af in de schuur van Victor. Daar speelden ze al van kleins af aan spelletjes en deden toneelstukjes. Toen Dorien haar buurmeisje Ravenhaar meenam naar de schuur van Victor, moest de groep even wennen. Ze hadden iets leuks gevonden om te doen: henna tatoeëren. Sindsdien aanvaardden ze Ravenhaar. Ze zochten nog een laatste spel voor ze naar het middelbaar moesten.

Na 2 maanden had Ravenhaar een geniaal idee om te trouwen. Dit zorgde voor spanning in de groep. Er werd gediscussieerd over de jurk, de uitnodigingen en wie er met Ravenhaar zou trouwen. De vader van Ravenhaar kwam binnen terwijl ze haar aan het schminken waren. Hij vond het afschuwelijk en zei in een andere taal dat ze eruit zag als een prostituee. Toch werd alles geregeld als een echt huwelijk, maar allemaal achter de rug van Ravenhaars ouders.

Het is een mooi boek, maar wel moeilijk om te lezen. We zouden ons niet kunnen inleven in de rol van Fatima omdat ze uit een ander geloof komt en ze bijna niets mag van haar ouders. Het boek is ook niet echt ons genre. Als je graag leest over jongeren, maar niet graag een dik boek leest, kunnen we je dit zeker aanbevelen.

Charlotte, Frauke en Pauline

Reacties

Populaire posts