Restaurant en bibliotheek in één



  

Bron foto: Het Nieuwsblad

Sinds kort is er in Ieper een nieuw soort restaurant geopend. In “The Library” in de Diksmuidestraat kan je vanaf nu terecht voor een hapje en een drankje terwijl je rustig eens kan snuisteren in boeken, strips, tijdschriften, encyclopedieën, enz.
De uitbaters van dit gloednieuw restaurant zijn Michael Verhaegen (35) en Imogen Reuven (24) uit Heule. Samen hebben ze een voormalige frituur omgebouwd tot een gezellig restaurant waar je de keuze hebt uit honderden boeken om te lezen, vandaar de naam “The Library”. Om hun kast te vullen, zijn ze langs gegaan bij verschillende winkels waaronder de kringloopwinkel om heel wat boeken te kopen voor in hun restaurant. Hun visie voor het restaurant was om lekker eten te combineren met de sfeer van een bibliotheek.
De boeken worden niet ontleend, ze mogen enkel gelezen en ingekeken worden door de bezoekers. De bezoekers mogen wel andere boeken meenemen en inwisselen. Ze hopen om na enkele jaren de boeken die de bezoekers meenamen terug te zien. Er staan heel veel encyclopedieën, maar ook Engelse boeken in de kast. Er is één zeldzaam exemplaar: een kindertijdschrift uit 1932, dat enkel op aanvraag kan bekeken worden.

Hun idee kwam voort uit een restaurant uit Israël, waar de vader van Imogen vandaan komt.
 Zoë V.
     

    

Reacties

Populaire posts