Studio Gekko speelt Vallen, naar het boek van Anne Provoost





Vallen is het tragische verhaal van Lucas, die in de zomer van 2000 besefte dat hij geen kind meer was, een grote beslissing moest nemen en zich heeft laten meeslepen door zijn ‘vrienden’… Die zomer maakte hij dingen mee die vandaag nog altijd - of misschien zelfs nog meer als toen - actueel zijn.

Op 10 januari gingen alle derdejaars en de leerlingen van 4 kantoor-verkoop en 4 mode kijken naar een voorstelling over dit boek. De acteur vertelde het verhaal op een manier waardoor iedereen extra zijn oren spitste. Hij verplaatste zich in het hoofdpersonage en vertelde alsof hij het zelf had meegemaakt. De emotie waarmee hij het verhaal met hart en ziel aan ons vertelde, maakte het allesbehalve saai. De volle twee uur luisterde iedereen geconcentreerd.
 
In het boek / de voorstelling werden er verschillende onderwerpen naar voor gebracht, zoals de Brexit, Trump, de vluchtelingenstroom, je laten meeslepen door anderen, racisme, grote keuzes maken en zelfs verliefd zijn. Hij vergeleek het verhaal met het hedendaagse leven, zoals personages met bekende mensen, maar ook gebeurtenissen die onlangs plaatsvonden.

Wat het verhaal nog eens duidelijk in de verf zette, is dat veel mensen zeer beïnvloedbaar zijn, zeker op jongere leeftijd. Ook dat men soms slechte keuzes maakt en hoe leiders inspelen op de zwakke kanten van hun volgelingen.
Door het lezen van het boek word je er alert op gemaakt hoe situaties soms uit de hand lopen, en word je eraan herinnerd hoe belangrijk het is je eigen weg te volgen, je eigen leider te zijn en niet te worden beïnvloed door mensen die misschien steun bieden of je ‘begrijpen’.

Het stuk werd opgevoerd door Studio Gekko in de Ghybe te Poperinge.


Britt, wout en Anaïs

Reacties

Populaire posts