Harry Potter en de gevangene van Azkaban




Harry Potter en de gevangene van Azkaban is het derde boek van de reeks. Dit is een heel ander boek dan de andere 2 en het is ook langer in termen van het aantal pagina’s. 

Harry logeert tijdens de zomervakantie terug bij zijn oom en tante. Het is een rustige zomer. Hij ontvangt kaarten van zijn vrienden en komt zo ook de ontsnapping van een zeer gevaarlijke gevangene te weten, Sirius Black. Voor zijn verjaardag  komt tante Marge een paar dagen. Na een grote discussie over zijn ouders, wordt Harry boos en blaast hij haar op voordat hij vertrekt. 

In de trein naar Zweinstein ontmoeten de drie vrienden professor Lupos, die Harry helpt tegen een Dementor. Dat zijn gevaarlijke geesten die verantwoordelijk zijn voor de gevolgen van de school. Sirius Black is inderdaad ontsnapt uit de gevangenis van Azkaban. In het derde jaar van magie hebben Harry, Ron en Hermelien nieuwe klassen. Lupin is de nieuwe leraar van verdediging tegen het kwaad en Hagrid is de leraar van magische wezens. Harry komt meer te weten over het verleden van zijn ouders. We leren ook Sirius Black kennen.

Eigen mening: Ik vind dit boek beter dan de andere boeken. Je komt veel meer te weten over de familie en Harry Potter zelf. Ik zou dit boek niet aanraden aan mensen die totaal niet graag lezen, want het is niet zo gemakkelijk om te lezen.

Innocent

Reacties

Populaire posts